Webinarer: "Universities and the future of scholarly publishing", 18. mai—15. juni 2021


EUA (European University Association) arrangerer en serie webinarer om universitetenes rolle i å bestemme fremtiden for vitenskapelig publisering.

Som ledd i oppfølgingen av rapporten Read & Publish contracts in the context of a dynamic scholarly publishing system arrangerer EUA (European University Association) en serie webinarer om universitetenes rolle i å bestemme fremtiden for vitenskapelig publisering.

Webinarene vil finne sted mellom 18. mai og 15. juni 2021, og tidspunkt for alle er mellom 14:00 og 15:30.

De tre første webinarene vil bli organisert som diskusjoner om strategi for fremtiden. De vil inkludere perspektivene til universiteter, konsortier, forskere, forskningsfinansiører, representanter for OA og kommersielle forlag.

Bekreftede paneldeltakere inkluderer Astrid Söderbergh Widding, som er rektor ved Stockholms Universitet og styreleder for Bibsam-konsortiet. Andre panelister er Ian Moss (STM), Lidia Borrell-Damian (Science Europe), Claire Redhead (OASPA), Vanessa Proudman (SPARC Europe), Stephan Kuster (Frontiers), Jack Hyland (IreL), samt Kathleen Shearer og Eloy Rodrigues (COAR).

Det fjerde og siste webinaret, i samarbeid med Coalition S, vil fokusere på forestående og praktiske spørsmål om universiteter og implementeringen av Plan S. Dette er kun for EUA-medlemmer.

Mer informasjon og lenke til webinarene finner du her:


Del: Share to LinkedIn Share to Facebook Share by mail Share to Twitter