OA Switchboard for norske institusjonerOA Switchboard logo

Sikt har tegnet avtale med OA Switchboard, som gir norske institusjoner kostnadsfri tilgang til tjenesten. Det er et non-profit, fellesskapsdrevet samarbeid mellom finansiører, akademiske institusjoner og forlag som har som mål å støtte og utvikle den åpne infrastrukturen som underbygger vitenskapelig publisering.

OA Switchboard er en "meldingssentral" hvor forlag og institusjoner kan utveksle viktig informasjon før, under og etter publisering av en artikkel. For eksempel ved at det sendes ut autogenererte og standardiserte varsler fra forlaget til institusjonen når tidsskriftet mottar et manuskript, ved aksept eller publisering av en artikkel.

Gjennom avtalen med OA Switchboard har alle deltakende organisasjoner innenfor Sikt-konsortiet mulighet til å bruke tjenesten uten å pådra seg ekstra avgifter. En del av begrunnelsen for å inngå en slik avtale er at Sikt anser dette som et godt bidrag til standardisert datautveksling mellom involverte aktører, som både kan effektivisere og kvalitetssikre arbeidsmåter og kommunikasjon.

 

 

OA Switchboard arrangerer webinar for å informere om tjenesten. Det går av stabelen 21. mars 2023 klokka 10:00.

For å registrere deg i forkant, bruk adressen https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZUqduCrrzgvH9ZXMVwCV8rtpusMDjINsEMh

Du vil da få en bekreftelse med informasjon om hvordan du deltar.

Webinaret foregår på engelsk.

 

For mer informasjon om tjenesten, kontakt Yvonne Campfens.

OA Switchboard: https://www.oaswitchboard.org 


Del: Share to LinkedIn Share to Facebook Share by mail Share to Twitter